Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Barbu, învinuit DNA începe urmărirea penală împotriva Realitatea Media

ro

17 Oct, 2013 16:43 1806 Marime text


În completarea comunicatelor privind cercetările efectuate în cauza complexă privind activităţile infracţionale desfăşurate în cadrul procedurii de insolvenţă a SC Realitatea Media SA, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

Până în acest moment,  procurorii au  început urmărirea penală şi faţă de trei persoane juridice, şi anume:

1. SC „Realitatea Media” SA, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

2. SC „Strategies-Research-Investments” SRL, în sarcina căreia s-au reținut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor. Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC „Realitatea Media” SA.
3. . Rovigo SPRL, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.

Reprezentanților legali ai celor trei societăți li s-au adus la cunoștință învinuirile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3  și art.  4791 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Facem precizarea că DNA a anunţat, marţi, începerea urmăririi penale împotriva lui Ionuţ Barbu şi a altor 11 persoane în dosarul privind procedura de insolvenţă a Realitatea Media.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii