Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Krech şi Relu Fenechiu urmează să fie prezentaţi Tribunalului cu propunere de arestare preventivă

ro

24 Jun, 2016 12:15 2464 Marime text
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 iunie 2016, a inculpatului Krech Ion, la data faptei director al Direcției Tehnologia Informației din cadrul Ministerului Justiției și membru în comisia de licitație, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
De asemenea, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Fenechiu Relu, la data faptelor deputat în Parlamentul României, cu privire la infracţiunile de trafic de influență, în formă continuată şi  spălare a banilor.
 
Inculpaţilor Krech Ion şi Fenechiu Relu li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 24 iunie 2016, inculpaţii Krech Ion şi Fenechiu Relu urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În prezent, Fenechiu Relu, inculpat în prezenta cauză, se află în stare de detenție, în executarea unei pedepse privative de libertate ca urmare a încheierii judecăţii într-un alt dosar. (detalii la http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4618).
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii