Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Iliescu, evaziv, și acum, când vine vorba de decembrie 1989

ro

05 Oct, 2014 22:30 1738 Marime text
L-a cunoscut pe Gheorghiu Dej, a stat o perioadă în apropierea lui Nicolae Ceauşescu şi apoi a ieşit din graţiile dictatorului. A avut o tinereţe frumoasă, la studii la Moscova, iar apoi, întors în ţară, a intrat în elita comunistă. A stat o perioadă în umbră, iar în decembrie 1989 a fost văzut în prima linie a revoluţiei. Sunt doar o parte din amintirile fostului preşedinte Ion Iliescu, evocate într-un interviu pentru televiziunea publică.
 
Şcolit la Moscova, primul preşedinte al României democratice a povestit la TVR despre modul în care a ajuns în tinereţe în preajma dictatorului Nicolae Ceauşescu.
 
"Ceauseascu in tineretea lui l-a cunoscut pe tatal meu. Era in relatii mai apropiate cu fratele mai tanar al tatalui meu. El m-a tratat cu simpatie, m-a incurajat, m-a sprijinit, el m-a propulsat, in 1971 el m-a propulsat ca secretar general al Comitetului central. Am fost ministru pentru problemele tineretului", a spus Ion Iliescu, conform realitatea.net.
 
După turneul asiatic din 1971, în Vietnam, Coreea de Nord, China şi Mongolia, Ion Iliescu spune că a fost acuzat de Nicolae Ceauşescu de intelectualism şi a căzut în dizgraţie.
 
Cât despre modul în care a ajuns să fie conducătorul Revoluţiei române din 1989 şi personjul-cheie din zilele care au urmat căderii regimului comunist, Ion Iliescu este şi acum evaziv...
 
"Nu eram o persoana care sa starneasca interes deosebit pentru cei din afara. Cred ca nu se astepta cineva ca eu din strafunduri, intr-o editura tehnica sa joc vreun rol in schimbarile care urmau", a mai relatat fostul președinte.
 
Sursa: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii