Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Voinea Ion Iliescu a acţionat la Mineriada din 1990 ca un comandant militar

ro

15 Mar, 2015 17:57 1803 Marime text
Fostul procuror militar Dan Voinea, cel care a început Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a dezvăluit, la emisiunea "Lumini şi umbre" de la postul B1 Tv că toate intervenţiile de atunci ale lui Ion Iliescu au fost notate.
 
„Ion Iliescu s-a comportat ca un comandant șef de stat, s-a comportat ca un comandant militar. Pentru că există un jurnal al acțiunilor de luptă făcut de generalul Șchiopu, locțiitorul șefului de Stat Major al Armatei și care a ținut să consemneze toate ordinele primite, ca să nu și-o mai ia cei de la Armată, ca la Revoluție. Și pe 13 iunie, domnul Iliescu este amintit cu toate intervențiile pe care le-a făcut direct. Adică: la ora nu știu care, președintele Iliescu solicită 100 de soldați să acționeze într-o anumită zonă. La ora cutare, președintele Iliescu solicită 20  de taburi să acționeze în zona Ministerului de Interne. La o anumită oră, președintele ne solicită să acționăm cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților".
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat, luni, decizia procurorului general Tiberiu Niţu de redeschidere a anchetei în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, în care este implicat şi fostul preşedinte Ion Iliescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii