Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis le cere viitorilor polițiști toleranță zero

ro

19 Jul, 2016 11:36 1547 Marime text
Toleranță zero față de faptele antisociale și o conduită exemplară, acestea sunt cerințele președintelui României, Klaus Iohannis, de la viitorii polițiști.

Prezent la ceremonia de absolvire a promoției 2016 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“, șeful statului le-a solicitat proaspeților oameni ai legii să nu tolereze, sub nicio formă, faptele antisociale.

„Drumul pe care l-ați ales impune standarde profesionale și umane, maturitate și performanță. Sunt convins că formarea din interiorul Academiei de Poliție v-a pregătit pe deplin pentru acest drum și că veți face, astfel, cinste Ministerului Afacerilor Interne și României", a arătat șeful statului, citat de Agerpres.

"Nu aveți o misiune deloc ușoară. Dacă privim în jurul nostru, în regiune și în Europa, constatăm o creștere a fenomenelor infracționale, a criminalității transfrontaliere, a traficului și a consumului de droguri. Fenomenul migrației, amenințarea teroristă, dar și evoluția situațiilor din domeniul urgențelor civile întregesc un tablou care impune atenție, capacitate de reacție și fermitate din partea dumneavoastră", a mai spus Iohannis.

El a precizat că principiul potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege trebuie să stea la baza activității MAI, a componentelor sale și a fiecărui polițist.

"În consecință, vă cer toleranță zero față de faptele antisociale. Într-un stat de drept, legea nu se negociază, ea se respectă și se aplică, astfel încât cetățenii să simtă că trăiesc într-o Românie sigură", a subliniat Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii