Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis - Iniţiativa României privind realizarea unei flote permanente în Marea Neagră vizează apărarea

ro

15 Jun, 2016 15:38 1637 Marime text
În cursul zilei de astăzi, preşedintele României Klaus Iohannis a spus, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său bulgar, Rosen Plevneliev, că iniţiativa ţării noastre privind realizarea unei flote permanente în Marea Neagră vizează apărarea.
 
„Noi nu dorim să revenim la război rece şi în niciun caz nu dorim să ne pregătim să atacăm pe cineva, dar dorim să fim în situaţia de a ne apăra şi a dovedi că suntem aici. Aşa trebuie citită iniţiativa navală în Marea Neagră şi credem că este natural şi corect ca la această iniţiativă să participe ţările riverane, în primul rând, ale Mării Negre. România nu doar primeşte securitate, noi vrem să şi participăm şi să oferim la rândul nostru securitate în regiune şi atunci această iniţiativă la care credem că vor participa cu mult entuziasm, în afară de România, Bulgaria şi Turcia, este una pe care vrem să o creăm local, să obţinem în scurt timp umbrela NATO, fiindcă noi suntem aliaţi în NATO", a spus, potritiv Agerpres, Klaus Iohannis.
 
Şeful statului a spus că este important să fie prezentată această iniţiativă aliaţilor din NATO. Pe de altă parte, preşedintele Bulgariei a afirmat că ţara sa va sprijini iniţiativa României.
 
„Bulgaria sprijină iniţiativa marină regională în Marea Neagră, care este cu scop de apărare. (...) Bulgaria va sprijini nu numai cu vorbe, ci şi cu fapte orice efort pentru îmbunătăţirea securităţii în regiune”, a spus oficialul bulgar. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii