Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis este acuzat de Gabriela Firea că „demonizează” Parlamentul pe modelul Băsescu

ro

17 Sep, 2015 10:54 1571 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis este acuzat de faptul că încearcă slăbirea Parlamentului prin discursul de genul celui de ieri din Parlament. De asemenea este acuzat de faptul că aplică aceeși metodă ca și fostul șef al statului și că nu face altceva decât să demonizeze instituția fundamentală a oricărei democrații.
 
Toate aceste acuzații sunt făcute de senatorul PSD Gabriela Firea într-o declarație politică făcută în plenul Senatului României.
 
„Democraţia este un sistem politic prost, însă cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat până acum”, a declarant senatorul PSD.
 
Fiind un organ eminamente reprezentativ, Parlamentul nu este altceva decât o oglindă fidelă a societății. Desigur, la fiecare scrutin ne dorim să fie aleși cei mai buni dintre cei buni, dar aceasta nu este decât o dorință. Cei mai buni dintre cei buni ori nu candidează, ori se înscriu pe listele partidului greșit, ori odată aleși nu mai par chiar atât de buni, potrivit știripesurse.ro.
 
Parlamentul este, prin însăși definiția sa, un loc al dezbaterii, un loc unde se confruntă idei, argumente, persoane. Inevitabil, a susține cu fervoare o idee îți poate aduce simpatie din partea celor care o împărtășesc  dar și oprobriul celor care au o părere contrară, componența acestor două tabere fiind variabilă în funcție de subiectul aflat în dezbatere. Prin urmare, aceasta ar fi o posibilă explicație pentru lipsa de popularitate a Parlamentului ca instituție, dar și a membrilor săi, conform aceleiași surse citate. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii