Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Dacă reușim să avem sisteme performante, unde tinerii au șanse să fie angajați pe bază de merit“

ro

22 Nov, 2016 14:31 1250 Marime text
Reinstaurarea unei meritocrații adevărate este calea spre a convinge tinerii să rămână acasă, a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis în timpul unei dezbateri organizată de compania Antibiotice SA, informează Agerpres.

„Dacă reușim să avem sisteme performante, unde tinerii au șanse să fie angajați pe bază de merit, nu fiindcă sunt cunoștințe sau neam cu cineva, atunci o să reușim să îi convingem să rămână în țară. Personal, sunt ferm convins că reinstaurarea unei meritocrații adevărate, nu numai în sistemul public, ci și în mediul privat, este calea spre a deveni mai performant și spre a convinge tinerii să rămână acasă", a spus Iohannis.

La rândul său, Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iași, a declarat că "este foarte important ca managementul din ziua de azi să fie un management transparent, profesionist. S-a introdus de curând conceptul de performanță corporatistă. Este foarte bine că în România s-au conturat aceste principii europene".

Președintele Klaus Iohannis se află la Iași pentru a lua parte la o dezbatere organizată de singura companie românească de antibiotice, Antibiotice SA. Discuțiile vizează piața farmaceutică, dezvoltarea viitoare a societății, modalitatea de stabilire a prețurilor din piața românească și a taxei de clawback.

Tot în cursul zilei de marți, șeful statului va lua parte la dezbaterea intitulată "Noul Iași. Capitala Moldovei ca pol major de creștere tehnologică a României", eveniment la care vor participa antreprenori și reprezentanți ai mediului IT din Iași.

Antibiotice SA a fost înființată în 1955. Antibiotice este unul din cei mai importanți producători români de medicamente generice. Acestea se adresează cu precădere pacienților cu boli infecțioase, dar și patologiilor cardiovasculare, dermatologice, digestive, oncologice și ale sistemului nervos central. Antibiotice SA este prezentă pe piața internațională cu medicamente și substanță activă Nistatina.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii