Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. „Vă voi spune când voi desemna un prim-ministru“ Iohannis convoacă noul Parlament marţi la ora 12.00

ro

16 Dec, 2016 14:47 1384 Marime text

Presedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca noul parlament marţi 20 decembrie, ora 12:00 iar miercuri şi joi, cheamă din nou la consultări partidele politice.

„Intre timp avem rezultatele finale de la alegeri. Vreau sa felicit partidele care au reusit sa intre in parlament, in primul rand PSD-ul care a reusit sa obtina scorul cel mai bun. Urmarind discutiile din spatiul public am auzit o sintagma: votul popular. Intr-adevar, alegerile sunt un vor popular. Iar votul de la aceste alegeri nua  desemnat niciun partid cu majoritate absoluta” , a mai afirmat şeful statului.

UPDATE 1, ora 15.00

Klaus Iohannis a subliniat că legea privind aprobare a OUG privind măririle de salarii în educaţie şi sanatatea a fost declarată constitutionala şi în consecinta a fost promulgata astazi, iar de la începutul anului va intra în vigoare.

„O a doua lege care a fost discutată astazi de CCR şi care se refera la renunţarea la cateva taxe inclusiv taxa radio-tv a fost declarat Constiututionala. Voi trimite aceasta lege inapooi in Parlament. Nu cred ca este bine sa se renunte fara o discutie aşezată, adecvata, despre aceasta taxa", a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a recunoscut că a avut o discuţie politică informală cu Tăriceanu, dar că această discuţie nu s-a referit la PNL.Preşedintele a evitat să spună dacă vede un alt guvern decât PSD-ALDE. „Vă voi spune când voi desemna un prim-ministru".

Iohannis a fost întrebat dacă are vreo vina pentru situatia actuala din PNL. „Cu siguranţa. Nu stiu daca se numeste vina, însă eu am contribuit la formare noului PNL. Nu doresc sa transform PNL intr-un partid de buzunar. Imi doresc ca PNL sa fie un partid puternic".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii