Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis atacă la CCR Legea privind incompatibilităţile aleşilor locali

ro

18 May, 2015 17:41 1033 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că a respins legea referitoare la incompatibilităţile aleşilor locali şi a precizat că va ataca actul normativ la CCR.

Şeful statului a explicat că are „serioase dubii privind constituţionalitatea" acestei legi. 

„Legea privind incompatibilitatea alesilor locali, cea care le dă dreptul să facă parte din consiliul de adminsitraţie al socitetilor de utilitate publica. Chiar subsemnatul am avut o speta cu ANI, ICCJ a transat chestiunea si a decis ca eu nu am fost in incompatibibiliate. Totusi, aceasta lege nu va fi promulgata. Aceasta lege a ajuns anul trecut la Presedintie, a fost trimisa la reexaminare la predecesorul si a ajuns din nou la presedinte. Am serioase dubii cu privire la constitutionalitatea acestei legi. Voi solicita CCr sa se pronunte pe constitututionalitatea acestei legi“, a declarat Iohannis.

Totodată, preşedintele României a mai declarat: „Nu sunt de acord cu modificarile la Codul Penal şi la Codul de procedura penală. Nu pot să accept ca parlamentarii sa facă aceste modificari in functie de interesul lor propriu. Nu le voi promulga“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii