Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a oferit un concert personalului medical implicat în salvarea victimelor din Colectiv

ro

21 Dec, 2015 20:45 1546 Marime text
 
Astăzi, Corul Național de Cameră Madrigal a susținut la Palatul Cotroceni un concert oferit de președintele Klaus Iohannis pentru personalul medical care s-a implicat în acordarea asistenței răniților de la clubul Colectiv.
 
Președintele Klaus Iohannis a afirmat, cu acest prilej, că evenimentul din clubul Colectiv a marcat întreaga țară.
 
„Ne sunt încă proaspete în minte gesturile de solidaritate umană, dăruirea și generozitatea celor care au venit în ajutorul victimelor, în noaptea tragediei, în zilele ce au urmat și până astăzi. Oameni care n-au ajuns în lumina reflectoarelor, pe care puțini îi cunosc, cu priceperea și forțele proprii au dat tot ce au putut pentru a salva vieți și pentru a alina suferințe. Vă mărturisesc că am fost mișcat de aceste gesture”, a transmis Klaus Iohannis printr-un comunicat de presă.
 
Au fost invitate circa 500 de cadre medicale (medici, asistente, personal sanitar) care s-au implicat în mod active în acordarea asistenței medicale răniților din Colectiv, a mai transmis Administrația Prezidențială.
 
În cadrul evenimentului au mai luat parte și reprezentanți ai ambasadelor statelor care, din primul moment al tragediei, și-au manifestat disponibilitatea de a contribui material și prin ajutor medical calificat, ulterior acționând efectiv prin preluarea pacienților transportabili în clinici de specialitate din străinătate.



Sursa foto: societateamuzicala.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii