Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul General Ioana Băsescu este martor în dosarul „Nana”

ro

07 Mar, 2015 09:14 2495 Marime text
Fiica fostului președinte, Ioana Băsescu, are calitate de martor în dosarul „Nana”, în care procurorii au suspiciuni că s-au retrocedat ilegal terenuri agricole, informează paginadepolitica.ro.

Comuna Nana din județul Călărași a devenit faimoasă după ce Ioana Băsescu a cumpărat aici 290 de hectare de teren agricol, pentru care a plătit aproximativ 1.2 milioane de euro. Achiziția a fost finanțată cu un credit de la banca de stat CEC, mai arată sursa citată.

În acest caz, procurorii au pus sechestru asigurator asupra terenurilor cu o suprafață totală de 735 de hectare, inclusiv pe parcelele deținute de fiica lui Traian Băsescu.

Ioana Băsescu a contestat această decizie însă judecătorii de la Tribunalul din Călărași nu i-au dat câștig de cauză.

Într-un răspuns oferit HotNews.ro, citat de paginadepolitica.ro, Parchetul General a precizat că Ioana Băsescu are calitatea de martor în acest dosar, în care sunt cercetați 11 suspecți pentru fapte de corupție.

„In cauza la care faceti referire se efectueaza cercetari fata de suspectii Niculae Tudorita, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Dobre Marian, Neagu Marius Gelu, Stolea Georgica, Manea Constantin, Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Enciu Domnica si Negoita Daniela sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, conflict de interese, abuz in serviciu si spalare a banilor. Ioana Basescu are calitatea de martor in cauza, calitate in care a si fost audiata la data de 2 octombrie 2014. Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului penal asupra terenurilor care au facut obiectul retrocedarilor, apreciate ca fiind ilegale, in suprafata totala de 735 hectare”, a precizat Parchetul General.




Sursa: paginadepolitica.ro
Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii