Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioana Bărbuliceanu a lansat cartea "Jazz cu fructe exotice" (galerie foto)

ro

10 Oct, 2017 15:44 3125 Marime text
Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației (5 octombrie), Ioana Bărbuliceanu a lansat cartea "Jazz cu fructe exotice". Ioana este elevă în clasa a XII-a în cadrul Liceului Teoretic ”Carmen Sylva” din Eforie Sud.


”Am scris această carte din mai multe motive. În primul rând, a fost nevoia de a mă afirma. În al doilea rând, am căpătat o afecțiune deosebită pentru locuri și oameni față de care am simțit mereu că nu mă pot exprima îndeajuns. Mi-am găsit inspirația în Doors Club din Constanța, care îmi este refugiu, și în oamenii care îi dau viață, datorită cărora zâmbesc cel mai des. Mulțumiri speciale lor pentru că, de fapt, ei mi-au dăruit mie, acest roman.”

Lansarea cărții s-a bucurat de un mare succes, iar colegii care au venit să o susțină pe tânăra scriitoare au primit și autografe.

”Ioana Bărbuliceanu, elevă în cls. a XII-a A, ne-a demonstrat astăzi că dispune de multe astfel de aptitudini native, dezvoltate de la un talent muzical deosebit, la un talent scriitoricesc aparte. De aceea, lansarea carții „Jazz cu fructe exotice” și in biblioteca liceului nostru, s-a bucurat de un real succes. Ne-am încurajat reciproc gândirea, creativitatea, spiritul critic, am dezbătut idei, concepte sau pur și simplu, ne-am amintit întâmplări.”, se arată pe site-ul instituției.

Potrivit autoarei, cartea ”s-a născut din frustrări, emoții puternice, experiențe marcante, dor de vară, din lacrimi, multe căni cu ceai de ghimbir, prietenii cu oameni extraordinari, recitaluri pe vreme rece, din călătorii memorabile și discuții profunde cu persoane profunde și cu mine însămi, din multe cărți citite, muzică și multe nopți nedormite.”

Personajele și evenimentele din carte nu sunt reale, dar sunt inspirate din lumea Ioanei.

”Romanul are scopul de a evidenția puterea imaginației de a transforma realitatea în puzzle-uri complexe care nu păstrează decât un miez veridic, și de a exprima atât păreri și gânduri despre lume, cât și aprecierea și sentimentele pe care nu am timp și ocazii prielnice să le exprim odată cu simțirea lor”, încheie tânăra.


Sursă foto: Liceului Teoretic ”Carmen Sylva”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii