Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţiile din Cernavodă, ameninţate de ploi Hânsă - „Sperăm să rezistăm până mâine”

ro

01 Oct, 2013 12:04 1421 Marime text
„Situaţia este sub control”, susţine primarul oraşului Cernavodă. Până la această dată, localitatea nu se confruntă cu probleme din cauza inundaţiilor. „În urma decolmatărilor de luna trecută, sistemul de evacuare funcţionează şi este în măsură să preia surplusul de apă adunat pe străzi. Nici volumul de precipitaţii nu este mare. Azi-noapte au căzut maxim 30 de litri/metru pătrat”, a declarat, în urmă cu scurt timp, şeful autorităţii locale.

Edilul s-a aflat până de curând pe teren pentru a se asigura că situaţia este sub control. La această dată autoritatea locală monitorizează cu atenţie străzile unde se lucrează la reţelele de canalizare şi de termoficare. Este vorba de o porţiune de 10 kilometri, 4 kilometri fiind aferenţi sistemului de termoficare, iar ceilalţi 6 kilometri sunt cei aferenţi reţelei de canalizare.

„Aceste străzi sunt ferite de apă. Am construit un dig din saci cu nisip pentru a proteja zona cu investiţii de inundaţii”, a explicat primarul oraşului Cernavodă.

Edilul susţine că în cazul reţelei de termoficare, cei 4 kilometri de drum au fost pietruiţi şi că vremea nefavorabilă a intervenit înainte de a se reuşi asfaltarea tronsonului. În schimb, în cazul reţelei de canalizare, conductele sunt la această dată neacoperite, întrucât în aceste zile se aştepta controlul etanşeităţii conductelor din partea autorităţilor abilitate.

„Ne dorim să rezistăm până mâine. Noi depunem toate eforturile pentru a preveni efectele inundaţiilor. Această ploaie ne-a prins, însă, într-un moment delicat. Iar o lucrare utilă (n.r. lucrările la reţelele de canalizare şi de termoficare) pentru oraş se poate transforma într-o mică tragedie financiară”, a menţionat primarul Gheorghe Hânsă.

Şeful autorităţii locale a precizat că agenţii economici care au magazine în centrul oraşului, zonă cu risc de inundaţii, au primit saci cu nisip pentru a-şi pune clădirile în siguranţă, dacă va fi cazul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii