Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii la Tulcea Bazilica de la Niculiţel ar putea fi redată circuitului turistic peste doi ani

ro

27 Aug, 2014 17:08 2185 Marime text
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, azi, la o conferință de presă pe tema proiectului de investiții în turismul cultural și religios – reabilitarea monumentului paleocreștin de la Niculițel. Este vorba despre un proiect cu o valoare totală de peste 11 milioane de lei, bani proveniți de la Uniunea Europeană, care se vor duce spre promovarea patrimoniului din județul Tulcea.
 
„Este extrem de important să dăm judeţului Tulcea statutul de judeţ turistic şi avem posibilităţi multiple să facem acest lucru. În perioada următoare de finanţare vor fi alocate fonduri în acest sens, iar o componentă importantă a dezvoltării turistice este aceea a conservării patrimoniului“, a declarat președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu. 
 
Pe 4 aprilie 2014 a fost semnat contractul cu  firma care va executa lucrările, iar la data de 8 aprilie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. La momentul de față, conform unei analize, progresul fizic al proiectului este de 35%. Proiectul are o durată de implementare de 28 de luni, astfel că, cel mai probabil, bazilica va putea fi vizitată de turiști începând cu anul 2016. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii