Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie a Spitalului Judeţean Constanţa

ro

26 Apr, 2019 11:32 1453 Marime text
Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie. Trei coronarografii au fost efectuate în această săptămână, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Intervențiile au fost posibile în cadrul laboratorului de Angiografie.

Intervențională, inaugurat anul trecut, odată cu implementarea proiectului European Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi  infrastructuri – DIPCDCI, derulat de Academia de Științe Medicale din România, în parteneriat cu SCJU. 

In cadrul acestui proiect național, SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța este implicat în mai multe teme:
- tema 2, Înființarea registrului national de tratament;
- tema 3,  Implementarea în România a conceptului de Heart Team;
- tema 8, Evaluarea vascularizației și microvascularizației tumorilor hepatice utilizând echipamente hibride – angiografe cu posibilități de achiziție a imaginilor de tip computer tomografic;
- tema 9,  Stabilirea unei hărți virtuale a vascularizației tumorale prin achiziție angiografică 3D și integrarea imaginilor CT și IRM.
         
Inițial, în cadrul laboratorului de Angiografie au fost efectuate mai multe chemoembolizări. Chemoembolizarea presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor.

Totodată, angiograful poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale. Coronarografiile efectuate în cursul acestei săptămâni au fost necesare pentru stabilirea unui diagnostic cert și a unei conduite terapeutice eficiente. Echipa medicală a fost coordonată de către Dr. Pavel Platon din cadrul Institutului Fundeni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii