Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învăţăturile lui Iohannis către miniştrii cei noi. Iată discursul integral

ro

18 Nov, 2015 03:55 1179 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de prim-ministru de către domnul Dacian Cioloş, un discurs.

Iată discursul integral:

„Domnule Prim-ministru Dacian Cioloş,
Domnule Prim-ministru Sorin Cîmpeanu,
Onoraţi membri ai Guvernului,

Vă felicit, domnule Prim-ministru Dacian Cioloş, pe dumneavoastră şi pe echipa dumneavoastră şi vă doresc mult, mult success! Se cuvine să-i mulţumesc domnului Prim-ministru Cîmpeanu pentru felul în care a ştiut să conducă Guvernul în perioada interimatului. Consider că a făcut o treabă foarte bună.

Un guvern independent politic nu a stat demult la această masă şi nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern, chiar aşa independent politic. Vreau să cred că este o premieră care ajută România. Am toată convingerea că dumneavoastră veţi reuşi, contrar aşteptărilor unora sau altora, să vă faceţi treaba foarte bine. S-a văzut astăzi în Parlament că politicienii şi-au dorit un astfel de guvern. Votul covârşitor pe care l-aţi primit - aproape 400 de voturi pentru şi doar 100 şi câteva voturi care au vrut altceva - a arătat că până şi politicienii, care, cel puţin declarativ, sunt un pic reticenţi faţă de un guvern independent, nu numai că au acceptat, au îmbrăţişat această soluţie pentru România, în această etapă.

Este o provocare, dar o provocare frumoasă, pe care aţi primit-o. Aveţi şansa să arătaţi cum se poate guverna România bine, într-un an complicat şi cu aşteptări foarte mari, aşteptări, după cum am spus şi înainte, la Cotroceni, din partea societăţii, din partea poporului, putem să spunem, dar trebuie să fiţi conştienţi că aşteptările vin şi din partea politicienilor.

În realitate, am convingerea fermă că toată lumea îşi doreşte ca treaba să meargă ceas şi pentru asta este nevoie de un guvern eficient. Vă doresc să fiţi acest guvern eficient! Vă doresc, domnule Prim-ministru Dacian Cioloş, să reuşiţi ca, din acest guvern pe care l-aţi ales şi l-aţi promovat ca şi o echipă de specialiști, să reuşiţi să faceţi o echipă unită, o echipă care merge mai departe cu un spirit sănătos de echipă, în dorinţa de a guverna România bine, foarte bine!

Astăzi, mai mult ca în zilele trecute, s-a speculat relaţia dumneavoastră cu mine. Eu pot să vă spun câteva lucruri foarte clar. Nu voi încerca niciodată să spun Guvernului ce să facă, nu voi încerca să impun Guvernului niciodată cum să facă. Aveţi toată libertatea şi toată răspunderea, dar în mine veţi găsi oricând, domnule Prim-ministru, onorate doamne ministru, onoraţi domni miniştri, un partener. Eu vreau ca România să funcţioneze bine. Pentru asta e nevoie de un guvern care funcţionează bine şi pentru asta este nevoie de comunicare.

Sunt convins că vom găsi cele mai bune căi de a colabora pentru a rezolva multele probleme care abia aşteaptă să vină cineva şi să găsească soluţii la ele. Nu vreau să mă repet, dar anul 2016 este un an complicat, cu două rânduri de alegeri, alegeri locale şi alegeri parlamentare, cu un buget care încă nu a ajuns în Parlament şi cred că este bine în această conjunctură că v-a aşteptat pe dumneavoastră. Simplu nu va fi, dar puteţi să contaţi pe parteneriatul cu mine. Vă doresc mult succes!






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii