Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intră în vigoare directiva europeană privind prezentarea și vânzarea produselor din tutun

ro

20 May, 2016 12:21 1502 Marime text
Directiva europeană 2014/40/ UE ce reglementează fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe intră în vigoare de vineri. Prevederile vizează ambalarea, etichetarea, ingredientele, avertismentele de sănătate, elementele de securitate menite să asigure conformitatea acestor produse cu directiva europeană, introducerea pe piață, condițiile de vânzare și transport.
 
Directiva interzice toate mesajele promoționale și înșelătoare cu privire la produsele din tutun, introduce un sistem european de urmărire pentru a combate vânzarea ilegală a produselor din tutun, le permite statelor membre să interzică vânzarea pe internet a tutunului și produselor din tutun, stabilește cerințe de calitate și de siguranță pentru țigările electronice de consum și obligă producătorii să notifice produsele noi din tutun înainte de a le introduce pe piața UE, notează Agerpres.
 
De asemenea, toate pachetele unitare de produse din tutun sunt marcate cu un identificator unic, care permite să se stabilească, printre altele, data și locul de fabricare, fabrica și utilajul utilizat la fabricarea produselor din tutun.
 
Conform sursei citate, se obligă întreprinderile din industria tutunului să trimită statelor membre rapoarte detaliate cu privire la ingredientele folosite în produsele din tutun.
 
Toate aceste reglementări au ca scop asigurarea unui nivel înalt de protecție a sănătății.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii