Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intoxicat după ce a mâncat la Cherhanaua Tașaul din Năvodari. ANPC a suspendat activitatea unității și a amendat-o

ro

04 Feb, 2016 20:16 3788 Marime text
 
În urmă unei sesizări telefonice, prin care un consumator a reclamat faptul că după ce a consumat produse din pește la o cherhana din localitatea Năvodari a acuzat simptome similare unei posibile toxiinfecții alimentare. Asfel, Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a demarat o acţiune de control la unitatea de alimentaţie publică, prin Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.
 
Se pare că este vorba despre restaurantul Cherhana Tașaul din Năvodari. 

În urmă controlului s-a gasit în spaţiul de depozitare o cantitate de 74 kg loturi de materie prima (pește) la care era modificată starea termică şi pentru care nu s-au respectat condiţiile de depozitare, materia prima care trebuia păstrată în stare refrigerate, fiind congelată. Materia primă nu era însoţită de elemente de identificare.
 
În acelaşi spaţiu de depozitare s-a găsit o cantitate de 4 kg preparate culinare pregătite în zilele anterioare având termenul de valabilitate depăşit cu 24 ore.
 
Întreagă cantitate de materie primă şi preparate culinare a fost retrasă definitiv din circuitul consumului uman şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 20.000 lei.
 
Că măsură complementară s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii în unitatea de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor.
 
ANPC atrage atenţia consumatorilor să fie atenţi de unde achiziţionează produsele pe care vor să le consume. Respectarea condiţiilor de depozitare, informaţiile obligatorii ce trebuie înscrise pe produse sunt esenţiale şi trebuie respectate.
 
„Măsurile de control şi supraveghere a pieţei vor continuă, iar abaterile vor fi sancţionate”, transmite vicepreşedintele ANPC.


Sursa foto: Facebook - Cherhanaua Tasaul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii