Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul on line cu Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat s-a terminat Tema a fost "Pentru prima dată în România se va demola un imobil construit abuziv?"

ro

02 Dec, 2010 19:05 1709 Marime text
02.jpgMuftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat a fost prezent la întâlnirea online cu cititorii cotidianului Ziua de Constanţa. Muftiul a vorbit despre intenţia de a strămuta din Constanţa a procesului cu reprezentanţii SRL-ului care au ridicat cu avize ilegale o construcţie în apropierea geamiei Hunkiar. "Sincer să fiu am intenţionat strămutarea procesului.

Chiar am făcut o solicitare, se poate verifica, nu s-a aprobat pentru că şi Primăria a fost de partea Muftiatului şi aşa cum am declarat de la început am avut încredere în justiţia din România", a preciuat Muurat. Totodată, Muftiul este de părere că lucrările la construcţia au fost continuate la sfârşitul anului 2008, fără a se ţine cont de baza legală, deoarece chiar dacă prefectul de la aceea vreme, Dănuţ Culeţu a intermediat discuţii la acea vreme şi cu familia Moceanu şi cu Direcţia de Culte a judeţului Constanţa, atacarea în contencios a autorizaţiei de construcţie s-a făcut la finalul mandatului, şi nu imediat după primele discuţii.
Au fost voci care au acuzat instituţia Muftiatului şi pe Muftiu că au fost la un pas să negocieze cu reprezentanţii srl-ului? L-am întrebat pe Iusuf Muurat dacă s-a încercat cumpărarea tăcerii în acest caz? Iată răspunsul Muftiului: "Voci sunt. Nu putem să închidem gura oamenilor. De aceea am şi spus dacă au dovezi să le facă publice. Eu ca persoană am o carieră de viitor şi nu este specific caracterului meu să intru într-un astfel de joc. S-a incercat şi se încearcă de către familia Mocianu să se discute cu mine sau cu Instituţia Muftiatului prin intermediari, dar nu o să reuşească pentru ca aşa cum am spus sunt o persoană corectă. Au vrut să ne ofere un teren în zona Palazu Mare şi o suma de bani foarte importantă -100000 de euro, donaţie dar am refuzat". Iusuf Muurat a mai precizat că odată cu recursul pe care administratorii SRL-ului îl vor face la Curtea de Apel, aceştia vor epuiza toate căile de atac, în schimb dacă Muftiatul va pierde în recurs, poate continua procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În final, Iusuf Muurat a mai spus că are speranţa ca decizia Curţii de Apel va conduce la demolarea hotelului şi la redarea vizibilităţii geamiei Hunchiar care în următoarea perioadă va avea parte şi de o reabilitarea integrală.
Continuarea interviului îl puteţi citi integral aici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii