Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intelectualitatea, decorată de președinte Distincții pentru Horia Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu și mulți alții

ro

09 May, 2014 18:02 2712 Marime text
În cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a decorat, astăzi, mai multe personalităţi culturale şi ale societăţii civile.

„Preşedintele doar recunoaşte merite, şi nu o face în numele lui, ci în numele naţiunii”, a declarat șeful statului.

Potrivit realitatea.net, între cei decoraţi de Traian Băsescu se numără Horia Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Călin Peter Netzer.

Șeful statului a mai afirmat: „Sunt în faţa unei părţi a intelectualităţii române pe care tot timpul am încercat să o înţeleg în exigenţele ei, chiar dacă nu am înţeles-o întotdeauna în scrisul ei, în opera ei, în întâmplările culturale pe care le-a generat. Asta nu e vina lor, ci a mea. Nu am niciun complex pentru intelectualitatea din România pentru că sunt convins că niciunul dintre ei nu ar conduce un vapor. Fiecare la ce ne pricepem”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Revista Contemporanul 09 May, 2014 19:05 Noi și neobarbarii (II) de Nicolae Breban http://www.contemporanul.ro/noutati-editoriale/noi-si-neobarbarii-ii.html Vânătoarea de oameni mari de Aura Christi http://www.contemporanul.ro/noutati-editoriale/vanatoarea-de-oameni-mari.html