Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire a ministrului Mihnea Motoc cu directorul executiv al EDA, Jorge Domecq

ro

03 Oct, 2016 11:25 1263 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit, astăzi, la sediul MApN, pe directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), Jorge Domecq.

Vizita are loc în contextul lansării formale a procesului de reflecţie în vederea elaborării Planului de implementare în domeniul securităţii şi apărării a Strategiei globale de politică externă şi securitate a Uniunii Europene.

Temele abordate pe parcursul discuțiilor s-au focalizat pe rolul agenţiei în procesul de implementare a strategiei, cu accent pe dezvoltarea capabilităţilor, identificarea activităţilor strategice cheie şi pe consolidarea industriei europene de apărare. Au fost discutate şi aspecte privind implicarea Ministerului Apărării Naţionale în proiectele derulate sub egida EDA.

Pe parcursul întâlnirii, ministrul Mihnea Motoc a subliniat sprijinul României pentru consolidarea Politicii de Securitate şi Apărare a UE şi pentru un rol activ al agenţiei în sprijinirea statelor membre pentru dezvoltarea unor capabilităţi militare robuste. De asemenea, au fost evidenţiate proiectele de cooperare multinaţională promovate în cadrul iniţiativei de dezvoltare şi utilizare în comun a capabilităţilor (Pooling and Sharing). 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii