Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe s-au întrunit în Catedrala Patriarhiei Ecumenice

ro

06 Mar, 2014 17:32 2863 Marime text

Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe s-au  reunit astăzi, 6 martie 2014, în Sinaxă, în biserica Sfântul Gheorghe din cartierul Fanar din Istanbul. Reuniunea a început cu o slujbă de Te-Deum.

Sinaxa care pregăteşte lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe a fost deschisă de Sanctitatea Sa  Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidenţiat necesitatea organizării de întâlniri cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale pentru a mărturisi împreună unitatea credinţei şi de a răspunde la problemele societăţii contemporane.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a rostit un cuvânt în plenul Sinaxei intitulat Sinaxa panortodoxă - eveniment spiritual reprezentativ, în care a prezentat rolul şi responsabilitatea care revine Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale în faţa provocărilor lumii  contemporane.

La Sinaxa  Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe participă 13 delegaţii ale Bisericilor Ortodoxe Autocefale. Întâlnirea se va încheia pe 9 martie 2014, în Duminica Ortodoxiei, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.

Sursa: basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii