Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insule plutitoare. Cum vor ajunge în Marea Neagră

ro

27 Jun, 2012 11:50 2036 Marime text

insule-plutitoare.jpgO companie austriacă a dezvoltat ceea ce speră sa fie următoarea tendinţă printre milionari: o insulă plutitoare artificială, la preţul de 5,2 milioane euro.

Publicaţia on line incomemagazine.ro,  spune că măsurând 20 de metri pe 37 de metri, "Insula Orsos" nu are niciun motor, dar poate fi ancorată sau mutată prin remorcare de cealaltă parte a lumii, ori de câte ori proprietarii săi doresc”, a declarat fondatorul companiei, Gabor Orsos, citat de AFP.
Potrivit acestuia, interesul se dovedeşte a fi ... masiv, cererile venind din Australia, Statele Unite şi China. „Avem deja primele de pre-comenzi şi deja potenţiali cumpărători din Australia vor sosi săptămâna viitoare", a adăugat antreprenorul.
Insula, pe ale cărei zone exterioare pot fi plantaţi palmieri, este ecologică şi independentă din punct de vedere energetic, datorită turbinelor eoliene şi panourilor solare. Un număr de 12 persoane, în afara membrilor echipajului, pot locui confortabil, pe o suprafaţă totală de 1.000 de metri pătraţi.
Gabor Orsos se aşteaptă ca primele produse finite să fie operaţionale într-un interval de 18 – 24 de luni.
Insulele artificiale va fi construite într-un şantier din Slovacia, singura dificultate fiind faptul că ţara nu are acces la mare. În aceste condiţii, ele vor fi aduse pe Dunăre până la Marea Neagră, de unde vor fi preluate de proprietari.

Toate detaliile şi foto pe Incomemagazine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii