Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat noi controale. Vezi ce măsuri au dispus pe litoral

ro

12 Aug, 2014 14:58 1587 Marime text
Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a desfăşurat noi controale în perioada 1 august - 7 august, fiind verificate 184 obiective din judeţ. În urma controalelor au fost aplicate 5 sancţiuni contraventionale în cuantum de 42.400 de lei pentru neconformităţi privind: întreţinerea spaţiilor de producţie, igienizarea corespunzatoare a acestora, nerespectarea condiţiilor de bunăstare a animalelor şi nepermiterea accesului inspectorilor în unitate.

De asemnea au fost aplicate 3 avertismente pentru nerespectarea programului de autocontrol, la o unitate de fabricare pâine, la un laborator de cofetarie-patiserie si la o unitate de morarit.

Amenzi de 20.300 de lei pe litoral


Pe de altă parte, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2014, au fost efectuate 194 controale la unitati de alimentatie publica, unitati de comercializare si laboratoare de cofetarie patiserie, fiind aplicate 21 amenzi în cuantum de 20.300 lei pentru neconformitati privind igina spatiilor de lucru, intretinerea utilajelor si ustensilelor, depozitarea produselor alimentare. Tot în cadrul Comandamentului au fost emise 2 ordonante de suspendare a activitatii la doua unitati de alimentatie publica si o ordonanta de interzicere a activitatii la o unitate de alimentatie publica pentru neconformitati privind intretinerea spatiilor de prelucrare si depozitarea produselor alimentare.

În urma controalelor, inspectorii au confiscat şi retras de la vânzare produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne - 6.045,3 de kilograme, lapte şi produse lactate -2.768 kg, peşte şi produse din peşte 3.110-kg, ouă -6 kg, produse de panificaţie şi patiserie - 46kg, alte produse-1.572 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 167.364 de lei.
Produsele confiscate au fost distruse prin incinerare.

sursă foto: citybreak.com.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii