Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii DSVSA au împărţit amenzi Peste 12 tone de carne alterată ar fi ajuns pe mesele constănţenilor

ro

01 Jun, 2016 10:54 2521 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 23-27 mai s-au materializat prin verificări la 160 obiective: restaurante, pizzerii,  baruri, laboratoare cofetărie/patiserie, super/hipermarketuri, magazine alimentare, depozite alimentare, carmangerii.
 
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la vânzarea animalelor fără documente sanitare veterinare; neîntreţinerea în condiţii corespunzătoare de igienă a spaţiilor de lucru.
 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  2 (două) sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 lei.
 
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 12.247 kg, lapte şi produse lactate – 1.775 kg,  peşte şi produse din peşte – 931 kg, ouă – 102 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 90.046 lei.
 
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
sursa foto: gazetadecluj.ro
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii