Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înjuri în trafic? Eşti pasibil de amendă de până la 2100 lei!

ro

05 Nov, 2015 10:58 2620 Marime text
În Codul Rutier există multe amenzi de circulație pentru încălcarea legislaţiei rutiere, însă există câteva de care poate nu ştiaţi. De exemplu, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii aplicate pe parbiz, geamurile laterale sau lunetă care estompează sau restrâng vizibilitatea sub limita legală sunteţi pasibil de o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte. Dacă vă vă este frică de amenzile pentru depășirea vitezei legale atunci nu uitaţi că există și o amendă pentru șofatul nejustificat cu o viteză prea mică.
Ei bine, nici pătrunderea cu noroi pe drumurile publice modernizare nu e de bun augur. Conform Codului Rutier, pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă. Încălcarea acestui articol se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei (9 – 20 puncte de amendă).
Acelaşi Cod atrage atenţia şoferilor sau pasagerilor acestora că gesturile obsecene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanților la trafic constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei. De asemenea, pornirea de pe loc a autovehiculului sau tramvaiului cu ușile deschise, circulația cu ușile deschise ori deschiderea lor în timpul mersului constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 630 și 840 de lei.
Există o prevedere şi pentru aşa-zişii şmecheri la volan. Dacă v-aţi gândit vreodată să șofaţi fără mâini pe volan mai bine citiţi din Codul Rutier: „Lăsarea liberă în timpul conducerii a volanului autoturismului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 2 și 3 puncte”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii