Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informaţiile personale a 15.000 de actuali și potențiali părinți, sustrase de hackeri

ro

11 Apr, 2016 19:50 1832 Marime text
 
National Childbirth Trust (NCT), o organizaţie de caritate din Marea Britanie, care sprijină și consiliază actuali și viitor părinți, i-a informat săptămâna trecută pe toți clienții săi ale căror nume complete, adrese de e-mail și parole în versiuni criptate că acestea au fost sustrase de hackeri. Totuşi, organizația menționează că nu au fost accesate informații "sensibile" sau de ordin financiar, scrie digitaltrends.com. Este vorba despre un număr de 15.000 de britanici ale căror informații personale sustrase de hackeri. 
 

''Am descoperit breșa de securitate (miercuri)'', a declarat un purtător de cuvânt al NCT, rugându-i pe clienți să își schimbe numele de utilizator și parolele cu care se autentificau pe portalul organizației. Organizația a sesizat autoritățile cu privire la atacul cibernetic.

 
Acest atac este cel mai recent dintr-o serie de accesări ilegale de informații care au afectat organizații din domeniul sănătății, atât spitale cât și companii de asigurări de sănătate.
 
Potrivit agerpres.ro, anul trecut, compania de asigurări în domeniul sănătății Anthem s-a confruntat cu una din cele mai mari scurgeri ilegale de date din istorie, peste 80 de milioane de documente fiind compromise. La scurt timp, compania CareFirst a fost atacată de hackeri, fiind accesate informațiile a 1,1 milioane de pacienți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii