Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

info-sud-est.ro Georgiana Voineagu

ro

26 Jun, 2016 00:47 2684 Marime text
Nu m-am gândit niciodată că voi scrie despre Georgiana Voineagu fără să îi spun că îi pregătesc surpriza. Ştiu cum ar fi reacţionat. Cum nu m-am gândit niciodată că voi scrie despre Georgiana Voineagu la timpul trecut.

Am cunoscut-o şi am lucrat împreună, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, vreme de câţiva ani. O perioadă extrem de densă, agitată, cu o instituţie într-o schimbare profundă. A acceptat să conducă Biroul de presă având în spate o carieră jurnalistică redutabilă. Ceea ce pot spune, astăzi, este că puţine materiale de presă scrise de Georgiana Voineagu, trimise mass mediei locale şi naţionale, erau ignorate. Universitatea a câştigat enorm ca vizibilitate şi notorietate prin efortul fără egal al Georgianei Voineagu.

Un om onest cu persoanele din jur şi cu propria ei carieră şi viaţă, un profesionist desăvârşit şi un extraordinar om de echipă. Un constructor de strategie şi cu idei care au cucerit publicul cititor. Un prieten fără egal, cel puţin pentru mine şi pentru foarte puţinii din jurul nostru, rămaşi într-o perioadă deloc fastă. Fără iniţiativele ei, fără dăruirea sublimă, fără inegalabilul farmec al legăturilor cu colegii din presa locală şi naţională destul de multe proiecte şi manifestări ale Universităţii „Ovidius” din Constanţa, în anii trecuţi, ar fi rămas neexploatate din punctul de vedere al comunicării cu opinia publică.

Ţin bine minte tăria cu care şi-a primit destinul, la aflarea veştii. Cunosc cum a luptat cu soarta, ştiu şi că a sperat. Mai ştiu şi că, de pe patul de spital, sub efectul unui tratament chinuitor, a continuat să lucreze, să întrebe, să scrie. Câţi, oare, am avea curajul să ne răzvrătim atât de dur cu Destinul?

Georgiana Voineagu lasă în urmă o viaţă trăită frumos, un grup de prieteni, o carieră ireproşabilă şi amintirea unui om de excepţie. Repet, a unui om care în vremuri cumplite a ştiut să caute drumuri şi căi. I-am mulţumit în vremuri grele, o fac -nu aş fi vrut acest lucru- şi acum.

Îţi mulţumesc, Georgiana Voineagu!

Articol preluat de pe info-sud-est.ro
Autor: Florin Anghel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii