Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infanterişti americani dislocaţi în zona Mării Negre participă la .Exerciţiul „Efort Întrunit-14”

ro

16 Sep, 2014 12:53 2461 Marime text
Exerciţiul „Efort Întrunit-14”, condus de comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, va avea loc, în perioada 17-26 septembrie, în unităţi de instruire ale Forţelor Terestre din judeţele Sibiu şi Braşov.

„Efort Întrunit-14” este un exerciţiu cu executarea acţiunilor militare în context întrunit şi multinaţional, în baza unui scenariu fictiv, la care vor participa peste 1.300 de militari din unităţi şi mari unităţi ale Armatei României, împreună cu 150 de infanterişti marini americani.

Detaşamentul de infanterişti marini, care participă şi la Black Sea Rotational Force 14, face parte din Corpul de Infanterie Marină a Statelor Unite ale Americii pentru Europa şi Africa (MarForEur/Af), dislocat în zona Mării Negre, Balcani şi Caucaz, care acţionează, în cadrul parteneriatelor stabilite, în vederea promovării stabilitatăţii în regiune şi a creşterii capacităţii de răspuns rapid în situaţii de criză.

"În scenariul „Efort Întrunit–14”, frontierele, naţiunile implicate, alianţele şi forţele adverse sunt fictive, destinate exclusiv pregătirii militare, fără nicio conotaţie politico-militară la adresa vreunui stat aflat în vecinătatea sau proximitatea teritoriului naţional. Asemănările din scenariul exerciţiului cu vreo situaţie trecută sau prezentă din contextul geopolitic internaţional au strictă legătură cu nevoile practice ale instruirii. Reale sunt doar structurile militare participante la exerciţiu, astfel încât acestea să fie în măsură să îşi îndeplinească misiunile în situaţii de criză sau pe timp de război.
Operaţiile întrunite reprezintă totalitatea acţiunilor militare desfăşurate într-un mediu operaţional complex de către unităţi şi mari unităţi din două sau mai multe categorii de forţe, sub comanda unui comandament întrunit.", se arată într-un comunicat de presă.

sursă foto: digi24
 


                                                                                                                                                         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii