Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil. Adolescentă de 14 ani vândută de propriul frate contra sumei de 300 de euro. Minora, obligată să se prostitueze în Turcia

ro

27 Sep, 2017 15:29 2724 Marime text
La data de 20.09.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Z. C. C.,în vârstă de 31 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii trafic de minori.
 
Potrivit DIICOPT, din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în anul 2013 inculpatul Z. C. C., pe fondul unor probleme financiare a luat hotărârea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, concubinei sale, inculpata Ostafe Jana Elena contra sumei de 300 euro.

Inculpatii Z. C. C. și Ostafe Jana Elena au indus-o în eroare pe persoana vătămată, spunându-i că urmează să se deplaseze împreună cu inculpata Ostafe Jana Elena în vacanță în Turcia, sens în care părinții persoanei vătămate minore au dat o declarație notarială  prin care și-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de inculpata Ostafe Jana Elena, prilej cu care au primit suma de 300 euro.

După câteva zile,  persoana vătămată și inculpata Ostafe Jana Elena au plecat în Turcia și au ajuns în orașul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetățean turc, care le-a condus la un apartament închiriat.

După ce s-au cazat, inculpata i-a comunicat persoanei vătămate faptul că a fost adusă în Turcia pentru a practica prostituția, fapt cu care minora nu a fost de acord, context în care a fost lovită cu palmele peste față de inculpata și amenințată că în cazul în care nu se supune îl va chema pe inculpatul  Z. C. C să o oblige să practice prostituția.

Sub imperiul stării de teamă persoana vătămată a acceptat să practice prostituția, sens în care inculpata Ostafe Jana Elena îi aducea clienți cu care persoana vătămată întreținea raporturi sexuale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră, iar toate sumele de bani erau încasate de către inculpată.

Persoana vătămată a fost obligată să practice prostituția în folosul inculpatei Ostafe Jana timp de 3 luni, până la data de 09.05.2014, moment marcat de expirarea vizei de ședere pe teritoriul Turciei.
 
La data de  21.09.2017, Tribunalul Olt a admis propunerea DIICOT BT OLT și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului Z. C. C.
 
La data de 26.09.2017 Tribunalul Olt a admis propunerea DIICOT BT OLT și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului, față de inculpata Ostafe Jana Elena.
 
Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.
 
La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale –I.P.J. Olt.
 

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” - au precizat procurorii DIICOT. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii