Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

ro

15 Mar, 2015 17:26 1814 Marime text
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este sărbătorită, azi, în mai multe orașe din Transilvania. La evenimente participă mai mulţi politicieni din Ungaria, între care parlamentari şi ministrul Dezvoltării Naţionale din țara vecină, dar și lideri politici din România, transmite rtv.net.
 
Ziua nu a fost lipsită de incidente. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost huiduit la Sfântu Gheorghe. Ungurii i-au cerut să plece şi l-au numit trădător. Totul pentru că în urmă cu câteva zile li s-a interzis "Marşul Secuilor" la Târgu Mureş, iar el nu a făcut nimic să-i apere.
 
Oamenii din Secuime sunt supăraţi că anul acesta, la Târgu Mureş, autorităţile au interzis Marşul Secuilor, programat pe 10 martie. I-au cerut atunci lui Kelemen Hunor să ajungă chiar şi la preşedinte ca să ridice interdicţia.
 
Manifestarile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni nu au fost lipsite de incidente nici la Cluj-Napoca. Mai mulţi tineri extremişti au fost scoşi din mulţime de poliţişti. Maghiarii scoşi din mulţime purtau tricourile şi steagurile Organizaţiei Tinerilor din cele 64 de Comitate, considerată o organizaţie extremistă.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii