Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente la protestele din București. Un protestatar a fost condus la poliție de jandarmi

ro

06 Dec, 2017 22:23 1774 Marime text
O persoană care participa la protestul din apropierea Palatului Parlamentului a fost condusă la secţie şi riscă o amendă de 500 de lei întrucât a rămas pe trecerea de pietoni pentru a determina maşinile să se oprească după ce jandarmeria eliberase traficul, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Georgian Enache.
 
Potrivit sursei citate, persoana va fi amendată conform Legii 60/1991, art.26 lit.e), care face referire la acţiuni sau manifestări cu intenţia de tulburare în orice mod a adunărilor publice.
 
Un alt incident s-a produs la protest când o persoană a acuzat că o maşină care a ieşit din curtea Palatului Parlamentului ar fi atins-o.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Poliţia Rutieră urmează să stabilească dacă s-a produs vreo infracţiune sau vreo abatere de la regimul rutier.
 
Câteva sute de persoane protestează miercuri seara în faţa clădirii Parlamentului împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei.
 
Oamenii au venit cu steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene şi cu pancarte cu mesaje precum "Vă vedem", "Hoţii", "PSD, ciuma roşie", "Respingeţi legile injustiţiei", "Jos ghearele de pe justiţie".
 
Ei scandează lozinci cum ar fi "Hoţii", "Jos corupţia", "Vrem medicamente, nu legi infecte", "Parlament penal, marş la tribunal".
 
În jurul orei 20,30 a avut loc o busculadă între protestatari şi jandarmi, în momentul în care cei dintâi au pătruns pe bulevardul Naţiunile Unite, dintre Parcul Izvor şi Palatul Parlamentului, încercând să blocheze circulaţia autovehiculelor. În urma intervenţiei jandarmilor, a fost restabilită ordinea în zonă.
 
Grupul de protestatari este cantonat pe trotuarul de lângă Parcul Izvor, fiind înconjurat de un cordon de jandarmi.

Sursa: Agerpres.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii