Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente grave la Kosovo. Sediul Guvernului a fost incendiat!

ro

10 Jan, 2016 07:58 1552 Marime text
Ieri, sediul Guvernului din Priștina, Kosovo, a fost incendiat  de protestatari. Aceştia au mai fost implicaţi în  c confruntări violente cu poliția, pe fondul nemulțumirilor privind un acord cu Serbia, relatează  agenţia de ştiri internaţională Reuters.

Sediul Guvernului a fost cuprins de flăcări pentru scurt timp, după ce a fost vizat de sticle incendiare. Pompierii au stins rapid flăcările, iar poliția a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa cele câteva mii de manifestanți.

Aceștia protestau față de un acord mediat de Uniunea Europeană care oferă minorității sârbe din Kosovo mai multe prerogative la nivel local și posibilitatea de a primi finanțare de la Belgrad. Liderii opoziției afirmă că Guvernul ar trebui să demisioneze din cauza acordului și să convoace alegeri anticipate.

Reamintim: Kosovo are majoritate albaneză, și-a proclamat independența față de Serbia în 2008, cu sprijinul Occidentului, iar Serbia  nu recunoaște nici acum independența Kosovo, dar Belgradul și Priștina sunt supuse presiunilor din partea UE să-și normalizeze relațiile dacă vor să progreseze pe calea aderării la blocul comunitar.

Mulți albanezi din Kosovo consideră că acordul cu Serbia este un pericol pentru independența lor, recunoscută acum de peste 100 de țări, inclusiv de marile puteri occidentale.

Protestele față de acest acord au devenit adesea violente, iar parlamentarii din opoziție au perturbat de mai multe ori activitatea Legislativului, folosind gaze lacrimogene.
 
Sursă foto: agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii