Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe testarea site-ului online pentru fonduri europene

ro

08 Mar, 2016 13:32 2040 Marime text
 
Testarea aplicației pentru depunerea online a proiectelor europene începe astăzi (8 martie), fiind disponibil doar modulul 'Depunerea cererii de finanțare', se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).
 

”Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunță că în perioada 8 - 18 martie 2016 va fi disponibil pentru a fi testat de către public modulul 'Depunerea cererii de finanțare' al aplicației MySMIS 2014 versiunea 1.0., la adresa www.fonduri-ue.ro. Această aplicație IT a fost elaborată de către MFE împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru a facilita schimbul electronic de informații între beneficiari și autoritățile cu atribuții în gestionarea fondurilor europene structurale și de investiții. Prin implementarea aplicației MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene răspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014-2020”, se arată în comunicat.

 
Orice persoană juridică interesată de testarea aplicației IT trebuie să fie înregistrată în sistem de către reprezentantul legal sau un împuternicit al acestuia, obligatoriu prin utilizarea propriului Certificat digital calificat pentru semnarea electronică a documentelor. Certificatele digitale calificate sunt folosite și în alte situații de interacțiune cu autoritățile (ex. depunerea de declarații fiscale la ANAF). Sunt acceptate în sistem toate certificatele digitale calificate emise în condițiile legii. În cadrul proiectelor ce urmează a fi finanțate costurile aferente procurării certificatelor digitale calificate sunt eligibile.
 
Atât în faza de testare cât și după lansarea în producție, o persoană juridică va putea înscrie mai mulți utilizatori pentru completarea informațiilor din cererea de finanțare. Apelurile deschise în sistem în perioada de testare vor conține prevederi ale ghidurilor ce pot suferi modificări în varianta finală.
 
În data de 29 februarie, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat că aplicația pentru depunerea online a proiectelor europene va fi funcțională din 19 martie și va avea 8 module până în iunie.
 

"În perioada 8-18 martie potențialii beneficiari pot intra în aplicație. Între timp am făcut o rețea foarte modernă de Help Desk, așa cum este și la Comisia Europeană, un fel de Call Center prin care prin telefon sau email să i se dea omului toate informațiile de care are nevoie și clarificările. La nivel regional și în fiecare județ facem un One-Stop-Shop și avem o echipă de 2-4 oameni care stau și asistă beneficiarii pentru că în marile proiecte pe care le-am avut în perioada anterioară, beneficiarii nu au fost sprijiniți și informațiile pe care le-au primit uneori au fost distorsionate și nu din rea-voință. Vrem să evităm aceste nereguli. Sistemul informatic va fi funcțional după 18 martie, după această testare", a spus Răducu.

 
Ea a precizat că sistemul va avea două module, după testare.
 

"Sistemul va avea două module după testare, dar va avea în total 8 module care se vor face treptat până în iunie. Cele două module de comunicare cu beneficiarii sunt gata, respectiv apel și cerere de finanțare, după care urmează modulul de contractare, nereguli, de raportare la Comisie", a arătat Răducu, citată de agerpres.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii