Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe săptămâna prevenirii criminalităţii. Ce înseamnă?

ro

26 Sep, 2015 08:54 1127 Marime text
Este un eveniment derulat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române (I.G.P.R.) intitulat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Deschiderea va avea loc la Şcoala Gimnazială nr. 20 Constanţa, situată pe bulevardul. I.C.Brătianu.
 
În 28 septembrie, IGPR lansează cea de-a X-a ediţie a evenimentului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa derulând activităţi specifice acestei săptămâni. Astfel se vor organiza activităţi informativ-preventive, atât în spaţiul public cât şi în unităţile de învăţământ din cadrul I.S.J. Constanţa pentru diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari. Obiectivul acestor acţiuni este sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.
 
În această săptămână, poliţiştii structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii, proximitate, crimă organizată şi rutieră vor derula la nivelul întregului judeţ acţiuni specifice, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2015.
 
La 28 septembrie, poliţiştii constănţeni vor desfăşura activităţi de prevenire a victimizării minorilor, la elevii din ciclul gimnazial şi se vor aborda aspecte privind prevenirea dispariţiilor de minori de la domiciliu, siguranţa pe internet şi prevenirea pornografiei infantile, circulaţia pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor pentru micii pietoni.
 
Marţi (29 septembrie), se vor organiza activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile cu elevii claselor V – XI din Constanţa, unde se vor puncta aspecte ale răspunderii penale a minorului, prevenirea violenţei în rândul tinerilor.
 
În 30 septembrie., vor fi derulate activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, unde cetăţenii vor fi sfătuiţi antivictimal pentru a fi prevenite furturile, tâlhăriile, înşelăciunile.
 
Joi, 1 octombrie, poliţiştii constănţeni vor participa la deschiderea anului universitar, transmiţând mesajul Poliţiei Române către studenţii şi profesorii constănţeni, iar în parteneriat cu B.C.C.O. şi A.N.I.T.P. Constanţa vor derula dezbateri în rândul elevilor cu privire la infracţiunile din sfera crimei organizate care au o incidenţă asupra tinerilor, respectiv traficul de persoane, consumul de droguri şi criminalitate informatică.
„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, ediţia a X-a se va încheia prin activităţi informativ-preventive având ca temă siguranţa rutieră, în care vor fi vizate prevenirea evenimentelor rutiere şi încălcarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, prevenirea accidentelor rutiere.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii