Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep emoțiile privind simulările examenelor naționale

ro

21 Jan, 2016 20:48 1867 Marime text
 
Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2015 - 2016 să se desfășoare în zilele de 22, 23 și 24 februarie (Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv pe 7, 8, 9 și 10 martie (Bacalaureat - pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a).
 
Potrivit unui comunicat al MENCȘ, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de Bacalaureat național, respectiv optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/ liceale.
 
Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2015 — 2016, sunt: Limba și literatura română (22 februarie), Matematică (23 februarie) și Limba și literatura maternă — pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (24 februarie).
 
Afișarea rezultatelor la simularea Evaluării Naționale este programată pentru data de 4 martie.
 
Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2015 — 2016 are următorul calendar: Limba și literatura română — 7 martie, Limba și literatura maternă — 8 martie, proba obligatorie a profilului — 9 martie și, exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie. Toate probele sunt scrise. Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii