Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiul izbucnit în Rezervaţia Biosfera Deltei Dunării, stins după aproape nouă ore

ro

01 Mar, 2012 12:22 611 Marime text

Pompierii constănţeni au reuşit, după aproximativ nouă ore, să lichideze incendiul izbucnit miercuri după-amiază în zona Rezervaţiei Biosfera Deltei Dunării. Intervenţia a fost îngreunată de vânt, care a contribuit la extinderea flăcărilor pe o suprafaţă de aproape 100 de hectare.

 Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", focul a izbucnit în zona Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Deltei Dunării, lângă lacul Nuntaşi, în apropierea comunei constănţene Istria, dar fără a pune în pericol gospodăriile localnicilor, informează Mediafax.

La faţa locului au ajuns iniţial două autospeciale ale ISU "Dobrogea", însă din cauza accesului greu în zona respectivă, fiind o suprafaţă mlăştinoasă, cu multe lacuri, nu au putut interveni, astfel că pentru stingerea focului s-a acţionat cu mături şi lopeţi.

Flăcările au fost stinse abia joi dimineaţă, în jurul orei 03.00, la intervenţie participând aproximativ 100 de persoane - pompieri, dar şi voluntari de la toate primăriile din zona respectivă. Incendiul, care iniţial izbnucnise pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, a distrus vegetaţia uscată, în special stuf, de pe aproximativ 100 de hectare, flăcările extinzându-se din cauza vântului.

Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat, de o persoană rămasă deocamdată necunoscută

 http://www.rtv.net/incendiul-izbucnit-in-rezervatia-biosfera-deltei-dunarii-stins-dupa-aproape-noua-ore_18662.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii