Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu devastator în zona Vadu-județul Constanța

ro

21 Aug, 2011 12:43 1461 Marime text

Un incendiu de proporţii a distrus peste 200 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată şi a ucis sute de păsări. Focul arde de mai bine de 17 ore deoarece este întreţinut de vânt. Munca pompierilor este îngreunată şi de faptul că focarul se află într-o zonă mlăştinoasă.

Incedniul a fost depistat în jurul prânzului, iar focul a ars mai întâi mocnit. Vântul a făcut însă ca flăcările să se extindă necontrolat.

Pompierii au reuşit totuşi să ţină focul sub control astfel încât flăcările să nu ajungă şi la zonele locuite sau la plaja Vadu.

"Nu se poate interveni pentru lichidare deoarece este zonă mlăştinoasă şi nu putem intra cu forţele şi mijloacele necesare. (...) Până acum sunt în jur de peste 200 ha de stuf şi vegetaţie uscată", a declarat Adrian Bucnar, ISU Constanţa.

Adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Constanţa, colonelul Viorel Jianu, a declarat, pentru postul public de radio: "Nu prea avem cum să intervenim, pentru că, vă spun, este zonă mlăştinoasă. Pe trei laturi am acoperit perimetrul. A patra latură, unde efectiv nu se poate intra, pentru că este zonă nisipoasă, cu bălţi, cu mlaştină, este imposibil să intri cu o autospecială acolo sau cu dispozitiv de stingere, pentru că oamenii şi aşa sunt în apă până la genunchi", relatează Gândul.

Potrivit Antena 3, focarul a fost stins în această dimineață, dar dezastrul rămâne

 


 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii