Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Încă un container cu mărfuri contrafăcute. De data asta, valoarea lor este de peste 330.000 de lei

ro

19 Apr, 2016 13:13 1838 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat, ieri, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov, al cărui administrator este un cetăţean libanez, în vârstă de 25 de ani.
 
În urma controlului au fost descoperite 50.000 de articole diverse din care 45.000 (seturi farfurii, pahare şi coifuri din carton), care purtau însemnele unei mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 312.000 lei dacă ar fi fost originale, precum şi 5.000 de coifuri din carton nedeclarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei.
 
Bunurile în cauză, atât cele susceptibile, cât şi cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, respectiv „folosirea de acte nereale la autoritatea vamală”.

UPDATE, ora 14.09:


Articole contrafăcute de aproximativ 112 500 euro, confiscate
 
De asemenea, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa sud, actionând în baza analizei de risc, au procedat, tot ieri, la efectuarea controlului amănunţit a unui container sosit din China cu mărfuri pentru  o societate comercială cu sediul în Fundeni, jud. Ilfov.
 
Urmare controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut diverse articole de petrecere ( 7500 seturi pahare carton – 10buc/set, 12500 seturi farfurii carton – 10buc/set şi 25000 bucăţi  coifuri carton ), bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală a mărcilor DISNEY, SPIDERMAN, HELLO KITTY, SPIDER. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ  112 500 euro.
 
Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii