Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înalta Curte de Casație și Justiție, sesizată în cazul fostului primar Radu Mazăre. O decizie ar putea fi luată astăzi

ro

03 Jan, 2018 07:29 1769 Marime text
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea da astăzi o decizie în cazul fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre care nu s-a prezentat la vizita oficială de la IPJ Constanța impusă prin controlul judiciar. Acesta i-a contactat pe polițiști și le-a transmis că este în Madagascar și va cere azil politic. 

Astăzi Instanța Supremă va analiza sesizarea primită din partea polițiștilor și vor decide ce măsură se va impune pe numele fostului edil. Acesta ar putea fi dat în urmărire internaţională dacă magistraţii îi vor schimba controlul judiciar cu arestarea preventivă în lipsă.

Potrivit IPJ Constanța, sâmbătă, 30 decembrie, în jurul orei 12.00, poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă.
 
Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
În cadrul controlului judiciar impus pe numele lui Radu Mazăre nu era impusă interdicţia de a părăsi ţara, iar acesta ar fi părăsit țara în data de 25 decembrie.

Polițiștii au mai mneționat că pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar nu au fost constatate încălcări ale obligaţiilor impuse. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii