Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înainte de a pleca la drum, este bine să vă informaţi!

ro

19 Dec, 2015 09:18 1091 Marime text
 
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale (europene) cu circulaţia întreruptă sau îngreunată din cauza vreunui eveniment rutier şi nici probleme de fluenţă a traficului pe principalele artere de circulaţie.
 
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
 
În judeţul Olt, pe DN64 Drăgăşani – Găneasa, din cauza cedării terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, în zona Colibaşi, traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ.
 
În perioada următoare, având în vedere că mulţi români îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în străinătate, iar alţii, stabiliţi în alte ţări, vor veni în România, este posibil ca în unele puncte de trecere a frontierei circulaţia să se îngreuneze. Probabil, cel mai solicitat punct de frontieră va fi  Nădlac II. Întrucât pe autostrăzile A1 Arad - Nădlac şi M43 din Ungaria se vor forma coloane de autovehicule, polițiștii le recomandă conducătorilor auto care le încheie să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să oprească din timp.
 
În judeţul Arad, în zilele de sâmbătă şi duminică (19 şi 20 decembrie 2015), între orele 8:00 şi 16:00, pe DN7-Centura municipiului Arad, la kilometrul 546, se vor executa lucrări la o trecere la nivel cu calea ferată. Circulaţia rutieră se va desfăşura pe o bandă, alternativ. Întrucât traficul rutier către şi dinspre punctele de trecere a frontierei cu Ungaria va fi intens, este de aşteptat să se formeze coloane de autovehicule.
 
Având în vedere că partea carosabilă a mai multor drumuri naţionale este umedă, conducătorii auto trebuie să ruleze cu viteză adaptată. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că pe timpul nopţii temperaturile scad, existând risc de formare a poleiului.
 
În perioada următoare, pe ruta Ploieşti (Parc Industrial Ploieşti) - Bucureşti (Piaţa Presei Libere), se vor desfăşura trei transporturi agabaritice, astfel:
 
          -în noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 decembrie 2015), începând cu ora 22:00, pe DN1 Centura de Vest Ploieşti (intersecţie cu DN72) - Româneşti - Otopeni - Bucureşti;
 
          -în noaptea de duminică spre luni (20/21 decembrie 2015), începând cu ora 22:00, pe DN1 Centura de Vest Ploieşti - autostrada A3 Ploieşti - Bucureşti - DN Centura Bucureşti - DN1;
 
          -în noaptea de luni spre marţi sau marţi spre miercuri (21/22 sau 22/23 decembrie 2015), începând cu ora 22:00, pe DN1 Centura de Vest Ploieşti - autostrada A3 Ploieşti - Bucureşti - DN Centura Bucureşti - DN1.
 
Întrucât trailerele au o lăţime de aproximativ 10 metri, nu vor putea fi depăşite, iar autovehiculele care circulă din sens opus vor fi oprite până la trecerea convoaielor. Transporturile se vor desfăşura etapizat, fiind asigurate pe traseu puncte de oprire în vederea fluidizării circulaţiei.
 
Poliţiştii le recomandă şoferilor să respecte indicaţiile echipajelor de poliţie rutieră care însoţesc transporturile agabaritice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii