Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În vacanță, cei mai mulți utilizatori de internet se conectează la rețele Wi-Fi nesigure!

ro

07 Jul, 2016 22:09 1558 Marime text
Un studiu realizat de Kaspersky Lab, dat publicității astăzi, a scos la iveală faptul că peste două treimi (69%) dintre cei care călătoresc cu avionul în timpul vacanțelor se conectează la rețele Wi-Fi nesigure, pentru a le spune celor dragi că au ajuns cu bine, în timp ce aproape jumătate dintre turiști (44%) sunt deja online atunci când părăsesc aeroportul. Potrivit studiului, patru persoane din zece (39%) spun că se conectează la internet în principal pentru a descărca informațiile legate de călătorie, iar problemele de serviciu reprezintă un factor important pentru 38% dintre cei chestionați.
 
De asemenea, circa o treime dintre respondenți (34%) au declarat că se conectează la internet pentru a fi la curent cu noutățile din social media, în timp ce o persoană din trei afirmă că e ceva instinctiv să intre online cât de repede posibil. Studiul Kaspersky Lab relevă, totodată, că opt din zece persoane (82%) s-au conectat la rețele Wi-Fi publice gratuite în aeroporturi, hoteluri, cafenele sau restaurante. În plus, jumătate (50%) uită că dispozitivele lor conectate sunt pline de informații personale și ”delicate”.
 
Un procentaj de 18% dintre cei chestionați recunosc faptul că, în timpul unei călătorii, a fost victima unei acțiuni de infracționalitate cibernetică, în comparație cu 6% dintre respondenți, care s-au confruntat cu infracțiuni în viața reală. Pe de altă parte, aproximativ jumătate dintre respondenți spun că intra în contul de online banking (61%) și fac cumpărături online (55%) prin intermediul unei rețele Wi-Fi atunci când se află în străinătate.
 
Nu în ultimul rând, o persoană din opt (13%) tinde să posteze mai mult pe rețelele sociale atunci când se află în afara țării, iar o persoană din șapte (14%) spune că face mai multe cumpărături online cu cardul. La cercetarea Kaspersky Lab au participat 11.850 de persoane din Europa, Rusia, America Latină, regiunea Asia Pacific și SUA.
 
Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997, cu un portofoliu de peste 400 de milioane de utilizatori individuali și 270.000 de companii client.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii