Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urmă cu aproximativ 10 ani, Regele Mihai a vizitat Portul Constanța și stațiunea Mamaia. Amănunte din timpul vizitei

ro

09 Dec, 2017 14:16 2468 Marime text
În urmă cu aproape zece ani, Majestatea Sa, Mihai I, a vizitat, alături de Regina Ana, Portul Constanţa. Cu această ocazie Regele Mihai a revăzut locurile în care îşi petrecea vacanţele din timpul copilăriei şi le-a povestit gazdelor despre momente petrecute pe mare, după cum informează Digi24.ro.

”Toţi cei care l-am însoţit în acea vizită, am fost foarte impresionaţi pentru că era un om simplu, modest, nu ieşea în evidenţă cu nimic. Un comportament normal, a ascultat toate explicaţiile privind investiţiile din Portul Constanţa, l-am întrebat dacă doreşte să ieșim cu nava de protocol în acvatoriul portului şi a fost încântat, în acea plimbare nu ne-a lăsat până nu i-am prezentat toată nava, am coborât şi la sala motoarelor, l-am lăsat şi să manevreze nava, dânsul având şi brevet de navigator” – povestește pentru Digi24.ro Adrian Ţapliuc - fost director de exploatare al Portului Constanţa.

 Extrem de emoţionant a fost momentul revenirii Majestăţii sale în Pavilionul Regal din incinta Portului Constanţa, denumit şi Cuibul Reginei, un monument vechi de peste 100 de ani.
 
În același an, Regele Mihai a vizitat şi staţiunea Mamaia, loc de care îl legau amintiri foarte plăcute din vremea copilăriei. Acolo îşi petrecea Majestatea Sa vacanţele de la malul mării alături de alţi copii din familia regala.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii