Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În România, există o pacientă internată de... 16 ani!

ro

13 Jul, 2016 10:52 6987 Marime text
La Alba Iulia, în Spitalul Județean de Urgență, este internată de 16 ani o femeie  ce suferă de o boală extrem de rară şi care respiră doar cu ajutorul aparatelor. Femeia are acum aproape 60 de ani și se află într-o rezervă a unității spitalicești. Familia ei este cea care suportă costurile legate de cazare şi asistenţă medicală de specialitate.

De ce se află ea în spital de atâta amar de vreme? Această femeie nu poate fi tratată acasă, deoarece și o scurtă pană de curent i-ar putea fi fatală, deoarece femeia depinde de un aparat de ventilație mecanică. Reprezentanţii spitalului spun că femeia este paralizată de la gât în jos, are muşchii atrofiati, dar este conştientă. În urmă cu câţiva ani, conducerea Secţiei de Terapie Intensivă a explicat că pacienta suferă de mielită transversa dată de o boală virală, care i-a afectat coloana vertebrală şi măduva spinării. Când ea a fost internată, în lume mai erau înregistrate în jur de cinci astfel de cazuri. Această femeie este pacienta cu cea mai lungă spitalizare din România în acest moment.
 
Medicii spun că acest caz poate fi apreciat totuşi ca fiind un succes terapeutic, deoarece femeia nu a suferit escare sau complicaţii în toată acestă perioadă îndelungată de timp. Tocmai de aceea, medii au prezentat cazul ei şi la diverse conferinţe internaţionale. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii