Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În perioada sărbătorilor consumul de vin creşte cu 50%

ro

20 Dec, 2015 21:29 1213 Marime text
 
Directorul general al Patronatului Național al Viei și Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe a declarat faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă consumul de vin crește cu peste 50% spre deosebire de o lună normal.
 
Se pare că românii preferă vinurile roșii în luna decembrie, cu toate că de obicei aleg vinurile albe.  
 
„În perioada sărbătorilor de iarnă comerțul cu vin crește cu peste 50% față de o lună normală și în special crește consumul de vinuri roșii, românii alegând de obicei vinurile albe, circa 60% din total vinuri. Deși nu există studii de piață, consumul total de vin în decembrie este estimat la 50 de milioane de litri, însă numai 40% provine din piața fiscalizată”, a precizat Ovidiu Gheorghe pentru Agerpres.
 
Patronatul Național al Viei și Vinului estimează producția de vin de anul acesta în media ultimilor ani, cu puțin peste 4 milioane hectolitri, însă din punct de vedere calitativ, anul de recolta 2015 a fost unul atipic, cu variații de calitate și cantitate medie la hectar de la o regiune la alta, notează româniatv.net.
 
„Paradoxal, deși am avut o vară și o toamnă propice culturii de viță de vie, cu precipitații suficiente și cu perioadă prelungită de insolație, tocmai acest aspect, în general favorabil obținerii vinurilor de calitate ridicată, a creat probleme viticultorilor în anumite regiuni viticole (în special Moldova, Vrancea). Temperaturile foarte ridicate au blocat în anumite parcele viticole procesul de fotosinteză și a încetinit acumularea zaharurilor în struguri. Această situație nu este însă cu impact relevant la nivel național deoarece, din informațiile culese de noi de la producătorii de vin, există așteptări importante referitor la calitatea vinurilor de la producătorii consacrați care au urmărit cu atenție aplicarea corecta și la timp a tratamentelor fitosanitare”, a continuat Ovidiu Gheorghe, scrie agerpre.ro.
 


Sursa foto: sfatulparintilor.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii