Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Mangalia au început repetiţiile pentru Ziua Marinei (galerie foto)

ro

13 Aug, 2014 15:23 4205 Marime text
În Portul Turistic Mangalia au început repetiţiile pentru Ziua Marinei, iar cei prezenţi în oraş îşi fac deja o imagine cu privire la evenimentele ce vor avea loc vineri, 15 august. 

Turiştii şi locuitorii oraşului l-au salutat deja pe Zeul Neptun. De asemenea, i-au văzut defilând pe militari şi au ascultat o parte dintre cântecele pregătite de fanfara militară.


Nava RM101  este şi ea prezentă deja în Portul Turistic.

Amintim că Primăria municipiului Mangalia şi Garnizoana Mangalia organizează, în data de 15 august, în Portul turistic din localitate, o serie de activităţi prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Astfel, festivităţile vor începe încă de la primele ore ale zilei, cu primirea invitaţilor şi salutul gărzii de onoare.

La orele 10.00 este programată arborarea drapelului la catarg, pe cheu, precum şi arborarea drapelului şi a marelui pavoaz la navele din dispozitiv. Ulterior va avea loc un ceremonial religios, cu sfinţirea ancorei de flori şi depunerea acesteia în mare. Vor urma alocuţiunile oficialilor prezenţi, precum şi citirea ordinului comun al miniştrilor Apărării Naţionale, Afacerilor Interne şi Transporturilor.

Conform programului, activităţile în teren şi pe mare constau în exerciţii de inserţie şi extracţie la şi de la obiectiv prin procedeul Fast Rope/Rig Rope, organizat de SSOS/C39 Scf., la bordul RM101. Acţiunea prevede un salt liber din elicopter şi extracţie din apă, cu patru scafandri. De asemenea, mai este prevăzut un exerciţiu de inspecţie la bordul unei nave suspecte, un exerciţiu de stingere a unui incendiu, precum şi concursuri de ambarcaţiuni cu rame şi vele, la care vor lua parte bărci cu rame, schifuri, yole şi veliere, pe raza Portului Turistic Mangalia. Înainte de ora 11.00 vor începe jocurile marinăreşti pe apă pe pe faleză, acestea fiind urmate de un exerciţiu de atac/salut al aviaţiei militare. Mai este programată, totodată, o paradă a ambarcaţiunilor, spectacol de muzică şi fanfară, spectacol artistic şi o expoziţie de tehnică militară şi ateliere interactive.În cursul serii va avea loc retragerea cu torţe şi un foc de artificii. 

Ulterior, în Portul turistic este programat un concert.

În secţiunea Imagini de mai sus veţi găsi fotografii de la repetiţiile realizate astăzi în Portul Turistic Mangalia pentru Ziua Marinei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii