Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Delta Dunării va avea loc cel mai mare festival de artă culinară

ro

26 Aug, 2013 22:28 3239 Marime text
În inima Deltei Dunării, în centrul localităţii Crişan, pe braţul Sulina, la kilometrul 47, în judeţul Tulcea,  a început febra pregătirilor pentru cel mai important, dar şi cel mai mare festival de artă culinară ce va avea loc în Delta Dunării.

Aici se vor contopi cultura slavă (ruşi–lipoveni, ucraineni), cu cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar şi cu cea orientală (turci, tătari), împrumutând una alteia părţi din aceasta, păstrându-şi în acelaşi timp propria identitate.

Pe durata „Festivalului Borşului de peşte al Deltei Dunării” vor fi organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale deltaice în cadrul cărora se vor întrece echipe de bucătari de pe întreg teritoriul Deltei.

Concurenţii îşi vor arăta măestria în ale gătitului de preparate tradiţionale specifice zonei deltei pe parcursul a două manşe în prima zi, pregătind delicioasele preparate, urmând ca, în cea de-a doua zi, să se decidă cine a gătit şi servit cel mai bun borş de peşte.

Startul competiţiei gastronomice va avea loc sâmbătă, 7 septembrie 2013, la ora 12.00 şi în fiecare zi, în mijlocul festivalului, gurmanzii se vor bucura atât de produsele preparate în cadrul competiţiei, cât şi de extraordinarul folclor prezentat de etniile Deltei.

Evenimentul este organizat de către ANTREC Tulcea, cu sprijinul Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, co-finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritara 5- Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Promovarea potenţialului turistic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii