Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Oficial de la ISU În Constanța au fost 55 de apeluri prin 112 care sesizau inundații!

ro

08 Oct, 2016 08:35 2051 Marime text
În cursul nopții dispeceratul ISU Constanța a primit 55 de apeluri prin 112 care sesizau străzi, curți beciuri inundate pe raza municipiului Constanța, în Năvodari și Corbu.

Potrivit ISU Dobrocea, au fost salvate șase persoane din cinci autoturisme surprinse de apă, o persoană cu dizabilități salvată din casă de pe bulevardul 1 Mai preluată de SMURD transp la spital. În total 33 de străzi inundate, 28 de curți, 8 beciuri. La nivelul ISU s-a activat grupa operativă care împreună cu subofițeri din dispecerat au direcționat cei 50 de pompieri din teren care au intervenit cu zece autospeciale și două motopompe.

În aceste momente se mai intervine la un beci în Năvodari.

UPDATE 1, ora 10.13

Pompierii miliari au intervenit în sprijinul populației și autorităților locale din județul Constanța, pentru înlăturarea efectelor inundațiilor produse în ultimele 24 de ore.

În această noapte, în dispeceratul ISU Constanța s-au primit 55 de apeluri, care anunțau mai multe situații de urgență. Peste 50 de salvatori constănțeni cu 10 mijloace tehnice au intervenit pentru salvarea persoanelor și evacuarea apei din mai multe locuințe situate în municipiul Constanța, orașul Năvodari și comuna Corbu.

În urma cantităților mari de precipitații, în județul Constanța au fost inundate 33 de străzi, fiind nevoie de intervenția promptă a pompierilor pentru salvarea a șase persoane surprinse în autoturisme. O persoană cu afecțiuni medicale a fost evacuată din casă și transportată de către un echipaj SMURD la spital.

Echipajele de pompieri au acționat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 7 case, 28 curți și 7 beciuri, inundate în urma ploilor. În acest moment nu mai sunt înregistrate cazuri de gospodării inundate.

Pentru eficientizarea acțiunilor de răspuns, pe durata manifestării situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța a fost activată grupa operativă și suplimentate echipajele de intervenție.

Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea care vizează toată țara, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităților subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale si situații de urgență 





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii