Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cinstea Zilei Naționale un caporal a alergat de la Galați la Constanța. 210 kilometri. Iată traseul și timpul. Pentru ce aleargă (galerie foto)

ro

01 Dec, 2017 17:34 6333 Marime text
Astăzi, la Muzeul Marinei, Liga Militarilor Profesioniști, prin președintele Dan Albu, a oferit o diplomă caporalului Laurențiu Cobzaru, din Galați, ”în semn de apreciere pentru modul în care onorează Corpul Militarilor Profesioniști cu ocazia Zilei naționale a României” 

Laurențiu Cobzaru, membru al Ligii, a alergat în cinstea Zilei Naționale a României, distanța Galați – Constanța (210 Km) în 23 de ore și 45 de minute.
Militarul a declarat în exclusivitate pentru ZIUA de Constanța că a plecat, ieri, 30 noiembrie, ora 03.30, din Cișmele, a prins bacul de la Bărila la 06.00, traseul complet fiind Cișmele, Galați, Brăila, Măcin, Cerna, Horia, Baia, Ovidiu, Constanța.  

”La ora 03.15 eram la Academia Navală, cu pauze în fiecare localitate, unde am aoprit să beau apă. De mâncat mâncam din mers”, ne-a spus Laurențiu Cobzaru. 

”A fost cea mai grea cursă a mea: fugărit de câinii de la stânele din zonele prin care treceam și întreg traseul numai în rampă”, ne-a mărturisit caporalul. 

Totodată a mai menționat că în demersul său a fost sprijinit de căpitanul Vătavu, sergentul Benea și plutonierul major Axinte, iar unitatea la care este încadrat l-a recompensat cu o permisie de o săptămână pentru rezultatele obținute. 

Militarul are în palmares zeci de concursuri câștigate, inclusiv la Constanța, Mamaia și Tulcea. 

”Mă implic în acțiuni, caritabile, pentru copii. Orice sumă o donez scopurilor caritabile”, ne-a mai declarat caporalul care ne-a spus și despre viitorul său proiect.

”Următorul proiect? Anul viitor. București păzea că vin”, a încheiat Laurențiu Cobzaru, care vrea să facă traseul în două zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii